25
mart.

Programe de grafica vectoriala

   Scris de: admin   in Fotogravura, Gravura laser, Sfaturi

Programe de grafica vectoriala:

Probabil ca nu toti cei care vor sa faca o comanda sunt cunoscatori ai programelor de grafica , sau designeri experimentati; asa ca am incercat sa facem un ghid scurt care sa-i ajute sa-si puna in practica ideile. Nu are pretentia de a fi un ghid complet, ci doar sa explice cateva notiuni de baza necesare oricarui incepator.

1. Program de editare vectoriala: program software care permite desenarea si editarea desenelor tehnice, generand diferite tipuri de fisiere vecoriale (eps, cdr, ai, dxf…). Exista foarte multe astfel de programe care pot fi cumparate sau sunt gratuite pe Internet. Vom prezenta cateva dintre cele mai raspandite:

CorelDRAW: este unul dintre cele mai complete programe de grafica vectoriala pentru utilizatorii casnici sau profesionisti.

Adobe Illustrator: face parte din programele de top conform standardelor industriale. Vizitati About.com’s Adobe Illustrator Tutorials for Basics and Tools pentru o lista de tutoriale care va vor ajuta..

Macromedia FreeHand/Adobe FreeHand MX: Program care a fost abandonat de Adobe, dar pentru cei care incail mai folosesc, gasiti lectii si ajutor la About.com.

Inkscape: Este un programgratuit, folosit initial pe Linux. (v. Softpedia.com review).

Q-Cad: Este un program vectorial, multiplatforma, care poate fi luat de la download.com

Xara Xtreme: este un instrument grafic usor de folosit indiferent de gradul de specializare al utilizatorilor. Are o viteaza foarte mare de lucru, dimensiuni reduse si pret redus. (v. About.com):

Aviary (Raven Vector Editor): Este un instrument online gratuit, si face parte dintr-o platforma comuna cu alte 13 programe care pot lucra impreuna (v.blog).

Referinte si articole :

Wikipedia “Comparison of vector graphics editors”

Designer-info.com: Vector Drawing

About.com: Vector Drawing Basics – Bezier Curves and Paths:

Wikipedia: “List of Vector Graphics Editors”

Tags: , , , , ,

Acest articol a fost adaugat miercuri, 25 martie 2009 la 12:01 si este inclus in categoriile Fotogravura, Gravura laser, Sfaturi. Puteti ramane la curent cu urmatoare discutii/comentarii pe aceasta tema prin feed-ul RSS 2.0. Puteti lasa un raspuns, sau trackback de pe site-ul dumneavoastra.

Lasati un raspuns

Nume (*)
Email (nu va fi facut public) (*)
URI (site-ul dvs.)
Comentariu